Βιντεοσκοπώντας το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο "Με τη ματιά των εφήβων"

Οι έφηβοι οργανώνουν τη δική τους παρουσίαση των εκθεμάτων μέσα από τα ενδιαφέροντά τους.

 

Οι έφηβοι οργανώνουν τη δική τους παρουσίαση των εκθεμάτων μέσα από τα ενδιαφέροντά τους. Εφηβικές ομάδες επισκέπτονται το Μουσείο επιλέγοντας να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η επίσκεψη δεν είναι ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα και στηρίζεται στην πρωτοβουλία των καθηγητών και των μαθητών που συμμετέχουν. Οι μαθητές επιλέγουν τα εκθέματα για τα οποία θα ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και καταγράφουν ό,τι τους ενδιαφέρει διαβαθμίζοντας την πληροφορία. Στη συνέχεια οργανώνουν τη δική τους παρουσίαση, εμπλουτίζοντάς τη με λογοτεχνικά και ιστορικά κείμενα, μουσική και εικόνα και αποτυπώνοντας τις σκέψεις, τους συνειρμούς, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους καταγράφοντάς τα σε βίντεο. Δημιουργείται έτσι ένα πρωτότυπο υλικό, το οποίο καταθέτουν στο σχολείο τους και παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους.

Για το Μουσείο, η ερμηνεία των εκθεμάτων από τη σκοπιά των νέων αποτελεί πηγή έμπνευσης. Μια φορά το χρόνο, στο τέλος του σχολικού έτους, παραχωρεί την Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής για την παρουσίαση των δράσεων των εφηβικών ομάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η βιντεοσκόπηση στο Μουσείο γίνεται με την ευθύνη του σχολείου και την έγγραφη άδεια των γονέων των παιδιών.

Αριθμός μαθητών έως 25. 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχής: Νικολέτα Ζυγούρη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή 210-3237617 (εσωτ. 220).

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Άνω των 18 ετών: 5€
Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη & Οικία και Ατελιέ Τέτση (Ύδρα): 4€
Φοιτητές και άνω των 65 ετών: 3€
Ελεύθερη είσοδος: Κυριακές, 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου και 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.