Εγκαίνια της έκθεσης ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Σάββατο, 26 Μαΐου 2021, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, εγκαινιάστηκε με επιτυχία η έκθεση "ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: Θεσσαλονίκη".

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Γενική Διευθύντρια Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Ομότιμη Καθηγήτρια Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., ο καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ., Πρύτανης Α.Π.Θ., ο Σωκράτης Δωρής, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Περιφερειακός Σύμβουλος και Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Πανταζής, Εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δικτύου Καταστημάτων Κεντρικής και Βορείου Ελλάδος, η Φανή Μαλλούχου-Tufano, Πρόεδρος της της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος και Εκπρόσωπος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, η Ιφιγένεια Βογιατζή, Επιμελήτρια μονίμων εκθέσεων Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και ο Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής Ιστορίας νεοτέρων χρόνων, πρόεδρος τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας Α.Π.Θ. και πρόεδρος της επιτροπής του ΑΠΘ για το 1821.

Η έκθεση, που αποτελεί μέρος του επετειακού προγράμματος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλία 1821-2021 / Initiative 1821-2021, με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας και των Ιδρυμάτων: Ευγενίδου, Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, Λαμπράκη, Αικατερίνης Λασκαρίδη, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και  Μποδοσάκη. Τεχνολογική υποστήριξη: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Το διαδραστικό έκθεμα της Χάρτας του Ρήγα υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

 

Στο πλαίσιο:undefined

 Το διαδραστικό έκθεμα της Χάρτας της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινή

υλοποιείται με την υποστήριξη

image006

Τεχνολογική υποστήριξη:

ΙΤΕlogo min

 

Gallery

Έκθεση εικόνων

Εικονική Περιήγηση
https://360viewer.gr/galleries/Telloglio/Epanacystash_21.html
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €,μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.