Περιφερειακές Εκθέσεις

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζουν την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με τη Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, παρουσιάζει μια αναδρομή στην Ελληνική Επανάσταση, δίνοντας έμφαση στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Δυτική Στερεά Ελλάδα.
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας παρουσιάζει την έκθεση: ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ΄21: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) παρουσιάζουν την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.
Η συνεργασία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου με το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο Γαλαξειδίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επετειακού Προγράμματος του ΕΙΜ “ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21”.  
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σε συνεργασία με το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης παρουσιάζει στο Νεώριο Μόρο στα Χανιά, έκθεση αφιερωμένη στην επέτειο της 200ετηρίδας της Ελληνικής Επανάστασης.        
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζουν την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.  
Η έκθεση ακολουθεί τη δομή και το σκεπτικό της κεντρικής επετειακής έκθεσης της Αθήνας, επιχειρώντας μια προσέγγιση του Αγώνα της Ανεξαρτησίας μέσα από θεματικές ενότητες.
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ταξιδεύει στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους αναδεικνύοντας πτυχές της Επανάστασης του 1821, με έμφαση στα γεγονότα της Πελοποννήσου.