Όροι Χρήσης

 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο ιστότοπος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου www.nhmuseum.gr ανήκει στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, τηλ. (+30) 2103237617, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

Το Nhmuseum.gr είναι ο επίσημος ιστότοπος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Περιέχει πληροφορίες την Εταιρεία (ΙΕΕΕ) που ίδρυσε το ΕΙΜ, καθώς και για το Μουσείο και τα παραρτήματά του, τις συλλογές, τα αρχεία, κειμήλια και εκθέματα, τις εκδόσεις και τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια της Εταιρείας, τις δράσεις και εκδηλώσεις του Μουσείου και τα νέα της Εταιρείας. Μέσα από τον Ιστότοπο έχετε ψηφιακή πρόσβαση, μέσω οπτικοακουστικού υλικού και διαδραστικών εφαρμογών σε σπάνιο μουσειακό υλικό, ιστορικές και λαογραφικές πληροφορίες και αρχεία. Ο Ιστότοπος προσφέρεται για έρευνα και ενημέρωση του κοινού μέσω της προβολής της ιστορίας του νεότερου Ελληνισμού και για την ενίσχυση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

 1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Οι παρόντες Όροι Χρήσης αφορούν και εφαρμόζονται σε χρήστες του διαδικτύου κατά την περιήγηση και χρήση του Nhmuseum. Ως εκ τούτου οι λέξεις «εσείς», «εσάς», «σας» και εν γένει η χρήση β΄ πληθυντικού προσώπου αφορούν στους Χρήστες. Η χρήση α΄ πληθυντικού προσώπου δηλώνει ενέργειες της Εταιρείας.

 1. ΟΡΙΣΜΟΙ
 • Ιστότοπος ή Nhmuseum: Ο ιστότοπος nhmuseum.gr.
 • Χρήστης: Ο χρήστης του διαδικτύου που εισέρχεται και περιηγείται στο Nhmuseum και χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του ιστοτόπου.
 • Εταιρεία: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΕΕΕ).
 • Μουσείο: Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ).
 • Υπηρεσίες: Είναι οι προσφερόμενες στους Χρήστες επιλογές και δυνατότητες μέσα από τον Ιστότοπο.

 

 1. ΤΙΤΛΟΙ – ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Οι περιλαμβανόμενες στους παρόντες Όρους Χρήσης επικεφαλίδες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο προς διευκόλυνσή σας και δεν περιορίζουν, αλλοιώνουν ή επηρεάζουν με οποιονδήποτε τρόπο το πραγματικό νόημα των Όρων Χρήσης.

 1. ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η χρήση του Ιστοτόπου απαιτεί την πρόσβαση των Χρηστών στο διαδίκτυο (Internet). Οφείλετε να εξασφαλίσετε με δική σας επιμέλεια την πρόσβαση στο διαδίκτυο και επιβαρύνεστε πλήρως με οποιεσδήποτε χρεώσεις, από φορείς παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και υπηρεσιών πρόσβασης, συνεπάγεται η χρήση του διαδικτύου για την περιήγηση στο Nhmuseum και τη λήψη / αποστολή δεδομένων στον Ιστότοπο.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν αδυναμία του τερματικού εξοπλισμού σας να εισέλθει στο Nhmuseum ή να προβάλει το περιεχόμενό του Ιστοτόπου, δεν παρέχει εγγύηση συμβατότητας ή / και ομαλής λειτουργίας του Ιστοτόπου και δεν παρέχει κανενός είδους υλισμικό (hardware).

 1. ΠΡΟΣΒΑΣΗ KAI ΧΡΗΣΗ TOY NHMUSEUM

Η πρόσβαση και η χρήση του Nhmuseum και των παρεχόμενων υπηρεσιών από οποιονδήποτε Χρήστη διέπεται από τους παρόντες όρους. Κάθε Χρήστης του Ιστοτόπου πριν την πρόσβαση, περιήγηση και τη με οποιονδήποτε τρόπο χρήση του Nhmuseum, δηλώνει σαφώς, ρητώς και ανεπιφύλακτα ότι αποδέχεται πλήρως τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου καθώς και κάθε άλλο όρο που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και μπορεί να βρίσκεται εντός του παρόντος δικτυακού τόπου, πέραν του παρόντος κειμένου, ενδεικτικά στις εξής θέσεις: Πολιτική απορρήτου, Πολιτική Cookies. Τα ισχύοντα για τους Όρους, ισχύουν και για κάθε άλλο όρο που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και μπορεί να βρίσκεται εντός του παρόντος δικτυακού τόπου, πέραν του παρόντος κειμένου. Η ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους σας των Όρων Χρήσης, συνιστά προϋπόθεση πρόσβασης και χρήσης του παρόντος ιστοτόπου.

Παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, αλληλεπίδραση, πρόσβαση, και χρήση του Ιστοτόπου και όπως συμμορφώνεστε με αυτούς. Σε περίπτωση που διαφωνείτε με το περιεχόμενο των Όρων Χρήσης  καλείστε να απέχετε από οποιαδήποτε χρήση του Nhmuseum.

Ο Ιστότοπος λειτουργεί καθ’ όλο το 24ωρο χωρίς περιορισμούς. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, αναστέλλει, διακόπτει τη λειτουργία του Ιστοτόπου ή/και των Υπηρεσιών, για λόγους επισκευής, συντήρησης, αναβάθμισης, βελτίωσης, για λόγους εμπορικής πολιτικής κ.α., οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση, με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών σας από το νόμο ή από σύμβαση με την Εταιρεία.

Οι Χρήστες υποχρεούνται να ενεργούν μέσα στα πλαίσια του δικαίου του Ελληνικού, να σέβονται και να τηρούν κάθε Νόμο και Κανονισμό Ευρωπαϊκού ή Διεθνούς Δικαίου που βρίσκει εφαρμογή στη χρήση του Ιστοτόπου και να ασκούν τα δικαιώματά τους εντός των ορίων που θέτουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός των δικαιωμάτων.

Οι Χρήστες υποχρεούνται να μην χρησιμοποιούν τον Ιστότοπο, τις Υπηρεσίες ή οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης μέσω του Ιστοτόπου ή λογαριασμούς του Nhmuseum στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπως facebook, instagram, google maps κλπ για την ανάρτηση, δημοσιοποίηση, μετάδοση πληροφοριών, δεδομένων και εν γένει περιεχομένου, με οποιαδήποτε μορφή, που είναι παράνομο, αθέμιτο, καταχρηστικό, δυσφημιστικό ή/και ψευδές, απειλητικό, απατηλό, εκβιαστικό, υβριστικό, προκλητικό, προσβλητικό, άσεμνο, χυδαίο, βλάσφημο, πορνογραφικό, ρατσιστικό, που εκφράζει διακρίσεις, παραβιάζει κάθε είδους απόρρητα, προσβάλει την ανηλικότητα, την επαγγελματική φήμη, την ιδιωτική ζωή και Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα και αντίκειται στους νόμους εν γένει. Οι Χρήστες, εξάλλου, απαγορεύεται να κοινοποιούν, κατά τα ανωτέρω, διαφημίσεις κάθε μορφής και περιεχομένου, προσωπικά δεδομένα, τρίτων, εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την Εταιρία ή τους συνεργάτες της, «πειρατικό» ή κακόβουλο λογισμικό, προστατευόμενα από το δίκαιο της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έργα κ.ο.κ..

Απαγορεύεται ρητά στους Χρήστες του Ιστοτόπου και κάθε τρίτο να παρεμβαίνουν στη μορφή, στη λειτουργία, στις Υπηρεσίες, στο περιεχόμενο, στις βάσεις δεδομένων και σε κάθε άλλο στοιχείο του Nhmuseum, με τη χρήση οποιουδήποτε μηχανισμού, κακόβουλου ή μη λογισμικού, διαδικασία ηλεκτρονική ή μη, αποστολή αρχείων επιβλαβών, όπως ενδεικτικά ιοί, malwares, ransomware, DDOS attacks κ.ο.κ. ικανών να επηρεάσουν, βλάψουν, αναστείλουν, διακόψουν και γενικά παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία του Ιστοτόπου ή τη σύνδεση, πρόσβαση και χρήση του και να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των Yπηρεσιών.

Απαγορεύεται στους Χρήστες να εκμεταλλεύονται μέσω πώλησης ή διάθεσης σε τρίτους τις πληροφορίες που λαμβάνουν από το Nhmuseum. Ο Ιστότοπος προσφέρεται μόνο για πληροφόρηση και απαγορεύεται κάθε εμπορική χρήση / εκμετάλλευση του περιεχομένου του από Χρήστες ή τρίτους. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση περιεχομένου του Ιστοτόπου για δημοσιογραφικούς σκοπούς τηρώντας την οικεία νομοθεσία και τις προβλέψεις του Δικαίου Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Η Εταιρεία, διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ελεύθερα, μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου. Μόνη η ανάρτηση στον παρόντα Ιστότοπο, αρκεί για να τεθεί σε ισχύ οποιοσδήποτε νέος όρος, ή τροποποίηση ή κατάργηση ήδη υπάρχοντος όρου, για το μέλλον. Οι Χρήστες οφείλουν να ελέγχουν περιοδικά αν έχουν επέλθει τροποποιήσεις στους παρόντες Όρους Χρήσης. Η ανάρτηση όρων στην παρούσα ιστοσελίδα πληροί τις προϋποθέσεις ενημέρωσης των Χρηστών για οποιεσδήποτε αλλαγές στους Όρους Χρήσης. Η χρήση του Nhmuseum προϋποθέτει αλλά και επιβεβαιώνει την αποδοχή από τον Χρήστη των προϋπαρχόντων όρων, όπως αυτοί ισχύουν, με τις ανωτέρω ενδεικτικά περιγραφόμενες τροποποιήσεις, παρεμβάσεις και καταργήσεις από την Εταιρεία.

 1. ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ

Σε περίπτωση αμφισβήτησης του περιεχομένου των Όρων Χρήσης  και οποιασδήποτε αναντιστοιχίας ανάμεσα στις διάφορες γλώσσες απόδοσής του, η Ελληνική απόδοση θα υπερισχύει και σε αυτή θα πρέπει να αναζητηθεί το πραγματικό νόημα των Όρων Χρήσης .

Σε περίπτωση που κάποιος από τους Όρους Χρήσης κριθεί άκυρος, αυτό δεν επηρεάζει την εγκυρότητα των υπόλοιπων όρων και δεν συνεπάγεται την ακυρότητα όλων των όρων, οι δε, λοιποί όροι παραμένουν έγκυροι και ισχυροί και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το όλο πνεύμα των Όρων Χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του τυχόν άκυρου όρου.

 1. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

Όλοι οι Όροι Χρήσης είναι ουσιώδεις. Η παραβίαση των Όρων Χρήσης  επισύρει τις κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας και την υποχρέωση του Χρήστη προς ανόρθωση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας της Εταιρείας ή τρίτου από την παράνομη και αντικείμενη στους όρους αυτούς συμπεριφορά του. Η Εταιρεία σε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης, δύναται να απαγορεύσει στον Χρήστη την πρόσβαση στον Ιστότοπο και τις Υπηρεσίες, να διαγράψει τις πληροφορίες που έχει κοινοποιήσει ο Χρήστης και να ασκεί όλα τα δικαιώματα που της παρέχει ο νόμος. Η μη ενάσκηση από την Εταιρεία των εκ των παρόντων όρων ή των εκ του νόμου δικαιωμάτων της δεν συνεπάγεται την παραίτησή της από τα δικαιώματα αυτά.

 1. ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η Εταιρεία δεν οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια των παρεχόμενων από τον Χρήστη πληροφοριών και θεωρεί τον παρέχοντα προσωπικά δεδομένα πραγματικό υποκείμενο αυτών. Οι Χρήστες, υποχρεούνται, κατά τη χρήση του Ιστοτόπου, να παρέχουν με ακρίβεια τα πλήρη και αληθή στοιχεία τους, που ζητούνται. Η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε ζημία του Χρήστη ή τρίτου προκληθεί από την ακούσια ή εκούσια παροχή ψευδών / ανακριβών στοιχείων από τον Χρήστη.

Η Εταιρεία, ευθύνεται μόνο για τις πληροφορίες που παρέχει η ίδια στον Ιστότοπο, εφόσον οφείλει και είναι σε θέση κατά τις διατάξεις του νόμου να γνωρίζει την ακρίβεια και τη νομιμότητά τους, με την επιφύλαξη τυχόν τυπογραφικών λαθών ή επουσιωδών παρόμοιων παραλείψεων. Κατά τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που βρίσκουν εφαρμογή σε θέματα ευθύνης για τους φορείς παροχής υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, η Εταιρεία απαλλάσσεται της ευθύνης για το περιεχόμενο που τρίτοι τυχόν δημοσιεύουν στον Ιστότοπο.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν προσωρινή ή μόνιμη αδυναμία παροχής των Υπηρεσιών από λόγους μη δυνάμενους να αποδοθούν σε υπαιτιότητά της, όπως ενδεικτικά λόγους ανωτέρας βίας, ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, καταστάσεις ανάγκης, απεργίες, πυρκαγιά, επιδημία, πανδημία, πόλεμο, δυσλειτουργίες του φορέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας (Host Provider) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) ή του φορέα παροχής υπηρεσιών πρόσβασης (Access Provider) και γενικά για κάθε περιστατικό που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του Ιστοτόπου.

Η Εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε ζημία του Χρήστη ή τρίτου προκληθεί από κινδύνους που απειλούν τους χρήστες του διαδικτύου και μπορεί να εκδηλωθούν στο πλαίσιο χρήσης του Ιστοτόπου. Η Εταιρεία δηλώνει ότι ελέγχει επισταμένως το επίπεδο ασφαλείας των προσφερόμενων υπηρεσιών της στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, με τη χρήση προγραμμάτων κατά της διασποράς ιών και κακόβουλου λογισμικού. Συνιστάται στους Χρήστες, κατά την περιήγησή και χρήση του Ιστοτόπου να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς, trojan horses, spyware, malware, ransomware, DDoS Attacks κ.α. Η Εταιρεία, δεν, φέρει ευθύνη για τυχόν ζημίες στις συσκευές (hardware), στα προγράμματα (software) του Χρήστη και στα δεδομένα της συσκευής του καθώς και για οποιουδήποτε άλλου είδους ζημία του Χρήστη ή τρίτου, από τους κινδύνους που περιγράφονται ανωτέρω.

Η Εταιρεία ελέγχει τις πληροφορίες που παρέχει η ίδια στους Χρήστες, κατά τις επιταγές του νόμου. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποκλειστούν ανθρώπινα λάθη, δυσλειτουργίες του δικτύου ή των υπολογιστικών συστημάτων της Εταιρείας και άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ορθή παροχή πληροφοριών προς τους Χρήστες. Συμβουλεύουμε τους Χρήστες του Ιστοτόπου, σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε λανθασμένη πληροφορία, να απευθύνονται στην Εταιρεία στο τηλ. (+30) 2103237617, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., για την άμεση διόρθωση του σφάλματος, την παροχή διευκρινήσεων και την αποτελεσματικότερη παροχή των Υπηρεσιών στο κοινό.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων στις οποίες παραπέμπουν / δρομολογούν τους Χρήστες οι τοποθετούμενοι, στον Ιστότοπο, σύνδεσμοι (links), πλαίσια (frames), banners κλπ. Η Εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ζημία του Χρήστη από την επίσκεψή του σε αυτές τις ιστοσελίδες καθώς και για κάθε ζημία από κινδύνους που εκδηλώνονται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον διαφημιζόμενου στον Ιστότοπο κ.α., ακόμα και αν η παραπομπή σε αυτούς τους δικτυακούς τόπους γίνεται από σύνδεσμο στο Nhmuseum, διαφημιστικό banner κ.α. Την ευθύνη για το περιεχόμενο, τις πληροφορίες, την ασφάλεια των χρηστών και προστασία των προσωπικών δεδομένων τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών φέρουν ακέραια οι κάτοχοι, διαχειριστές και δικαιούχοι αυτών των δικτυακών τόπων, τους οποίους επισκέπτεται με δική του ευθύνη ο Χρήστης.

Ο Ιστότοπος και οι υπηρεσίες του, παρέχονται ως έχουν, με τις τεχνικές προδιάγραφες και τους περιορισμούς που έχει θέσει η Εταιρεία. Η Εταιρεία δεν παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας του Ιστοτόπου, ούτε ακρίβειας, αξιοπιστίας, ποιότητας, πληρότητας, έλλειψης περιορισμών και σφαλμάτων, ασφάλειας και αντοχής σε επιθέσεις, συμβατότητας με λογισμικά και συσκευές, απόδοσης και ομαλής λειτουργίας και ουδεμία ευθύνη φέρει για δυσλειτουργίες μόνιμες ή προσωρινές.

Η Εταιρεία δεν έχει καμία ευθύνη για απώλεια δεδομένων που φιλοξενούνται στους server της (ιδιόκτητους ή μισθωμένους). Κάθε Χρήστης έχει την αποκλειστική ευθύνη διατήρησης αντιγράφου ασφαλείας (backup) των πληροφοριών που καταχωρεί στον Ιστότοπο.

Η ανάρτηση από την Εταιρεία των Όρων Χρήσης και το περιεχόμενό τους δεν δύναται να θεμελιώσει ευθύνη της Εταιρείας ευρύτερη της εκ του νόμου προβλεπομένης.

 1. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΩΣΙΔΙΚΙΑ

Στις διαφορές που ανακύπτουν από τη χρήση του Ιστοτόπου, εφαρμοστέο δίκαιο είναι το δίκαιο του Ελληνικού κράτους που διέπει μεταξύ άλλων την ποιότητα και το περιεχόμενο του Ιστοτόπου και τις διαφορές που ανακύπτουν. Οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της Εταιρείας και Χρηστών και τρίτων από τη λειτουργία ή/και τη χρήση του Nhmuseum θα επιλύεται με φιλικές διαπραγματεύσεις μεταξύ τους. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε αρμόδια είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια και κατά τόπον αρμόδια τα Δικαστήρια της Αθήνας.

 1. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Έργα που περιλαμβάνονται στον Ιστότοπο, με τη μορφή ενδεικτικώς κειμένου, εικόνας, σχεδίου, φωτογραφίας, γραφικών, λογοτύπων, σημάτων, λογισμικού, βάσης δεδομένων, μουσικών και οπτικοακουστικών αποσπασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Newsletters, τα οποία εμπίπτουν στο προστατευτικό πλαίσιο του νόμου 2121/1993, καθώς και άλλων Εθνικών ή Διεθνών διατάξεων, αποτελούν Πνευματική Ιδιοκτησία της Εταιρείας, με την επιφύλαξη των Πνευματικών Δικαιωμάτων τρίτων δικαιούχων και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του νόμου. Η Εταιρεία διατηρεί την Πνευματική Ιδιοκτησία του Ιστοτόπου, ο οποίος προστατεύεται ως πρωτότυπο έργο εικαστικού σχεδιασμού και εφαρμοσμένων τεχνών, κατά τις προϋποθέσεις του νόμου καθώς και ως συλλογή έργων. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποκτώνται πρωτογενώς χωρίς διατυπώσεις.

Τα διακριτικά γνωρίσματα του Nhmuseum, προστατεύονται από την κείμενη νομοθεσία περί σημάτων  κατά τις ειδικότερες προϋποθέσεις και ορισμούς του νόμου. Τα διακριτικά γνωρίσματα καθώς και όλο το περιεχόμενο του Ιστοτόπου, προστατεύονται περαιτέρω κατά τις διατάξεις του νόμου περί αθεμίτου ανταγωνισμού.

Τo όνομα χώρου (domain name) nhmuseum.gr, έχει εκχωρηθεί νόμιμα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στην Εταιρεία, η οποία και έχει μεταξύ άλλων δικαιωμάτων το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του. Περαιτέρω, η Εταιρεία απαγορεύει σε οποιονδήποτε τρίτο την καταχώρηση ταυτόσημου ή παραπλήσιου ονόματος χώρου με οποιαδήποτε κατάληξη που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, εκουσίως ή ακουσίως, η οποία (καταχώριση) συνιστά πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού ή/και αθέμιτης εκμετάλλευσης της φήμης και της πελατείας της Εταιρείας και της Πλατφόρμας.

Απαγορεύεται η εγγραφή και η αναπαραγωγή των έργων, που περιλαμβάνονται στον Ιστότοπο, εν όλω ή εν μέρει, η δημιουργία αντιγράφων, καθώς και η αναπαραγωγή με το κατέβασμά τους και την αποθήκευση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη, η διανομή τους στο κοινό με οποιαδήποτε μορφή μέσω πώλησης ή με άλλους τρόπους, η εκμίσθωση και ο δανεισμός, η δημόσια εκτέλεση, η μετάδοση ή παρουσίαση στο κοινό με οποιονδήποτε τρόπο. Απαγορεύεται ακόμη, κάθε μορφής τροποποίησή τους καθώς και κάθε προσβολή των δικαιωμάτων του δημιουργού οφειλόμενη στις συνθήκες παρουσίασης των έργων. Η εμφάνισή των ανωτέρω έργων στον Iστότοπο δεν συνιστά σε καμία περίπτωση μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους, για σκοπούς που δεν σχετίζονται με τη νόμιμη χρήση του Nhmuseum.

Περαιτέρω οι ιστοσελίδες του Nhmuseum προστατεύονται και ως βάσεις δεδομένων. Ειδικά για τις βάσεις δεδομένων του Iστοτόπου απαγορεύεται η προσωρινή ή διαρκής αναπαραγωγή τους με κάθε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει, η μετάφραση, προσαρμογή, διευθέτηση και οποιαδήποτε άλλη μετατροπή τους, η οποιασδήποτε μορφής διανομή τους ή αντιγράφων τους, η οποιαδήποτε ανακοίνωση, επίδειξη ή παρουσίασή τους στο κοινό, η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, διανομή, ανακοίνωση, πώληση, επίδειξη ή παρουσίαση στο κοινό των αποτελεσμάτων των πράξεων της μετάφρασης, προσαρμογής, διευθέτησης, μετατροπής των βάσεων δεδομένων, η μεταφόρτωση, αποθήκευση και εξαγωγή τους, το κατέβασμα, η δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο και κάθε άλλη επεξεργασία και εμπορική εκμετάλλευση.

Οι βάσεις δεδομένων του Ιστοτόπου, προστατεύονται περαιτέρω  και ως δικαίωμα ειδικής φύσης του κατασκευαστή τους. Απαγορεύεται η εξαγωγή ή/και επαναχρησιμοποίηση του συνόλου ή ουσιώδους μέρους του περιεχομένου των βάσεων δεδομένων, αξιολογούμενου ποιοτικά ή ποσοτικά, είτε χειροκίνητα, είτε αυτοματοποιημένα.

Απαγορεύονται η επανειλημμένη και συστηματική εξαγωγή ή/και επαναχρησιμοποίηση επουσιωδών μερών του περιεχομένου των βάσεων δεδομένων, εφόσον συνεπάγονται τη διενέργεια πράξεων που έρχονται σε σύγκρουση με την κανονική εκμετάλλευση των βάσεων δεδομένων ή θίγουν αδικαιολόγητα τα νόμιμα συμφέροντα του κατασκευαστή των βάσεων. Περαιτέρω απαγορεύεται η αυτοματοποιημένη (μέσω προγραμμάτων web scraping, web harvesting, web data extraction κ.α.) ή χειροκίνητη, συλλογή και αποθήκευση πληροφοριών που περιλαμβάνονται στις βάσεις δεδομένων του Ιστοτόπου, το μαζικό / συστηματικό κατέβασμα πληροφοριών από τον Ιστότοπο για οποιαδήποτε χρήση και εκμετάλλευση, χωρίς τη γραπτή συναίνεση της Εταιρείας.

Κατά τους ορισμούς της κείμενης νομοθεσίας προστατεύεται το περιεχόμενο του παρόντος δικτυακού τόπου και από προσβολές της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε αυτό, η οποία ανήκει στην Εταιρεία, με την επιφύλαξη δικαιωμάτων τρίτων δικαιούχων – φορέων.

Η νόμιμη περιήγηση στο Nhmuseum και η χρήση των υπηρεσιών του, με σεβασμό και απόλυτη τήρηση των Όρων Χρήσης και της κείμενης νομοθεσίας, δεν προσβάλει την Πνευματική Ιδιοκτησία της Εταιρείας, η οποία παρέχει στους Χρήστες άδεια χρήσης του Nhmuseum μόνο για λόγους ενημέρωσης / πληροφόρησης για την Εταιρεία και το ΕΙΜ.

 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εταιρεία με σεβασμό στην ιδιωτική σας ζωή, δεν θα σας αποστείλει ποτέ μη αιτηθείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία (μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

 1. ΣΥΝΤΑΞΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Οι Όροι Χρήσης συντάχθηκαν από τον Δικηγόρο Στέφανο Ι. Ανδριακόπουλο https://www.internetlaw.gr/.

Τελευταία ενημέρωση Όρων Χρήσης: 24/03/2021

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΜ (Αθήνα)
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00-16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριος-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.