Το Αιγαίο στις φλόγες

Διάρκεια Έκθεσης
22-29 Αυγούστου 2021
Τοποθεσία
Δημοτική Αίθουσα Μεγίστης, Καστελλόριζο
Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο βρίσκεται και φέτος στο Καστελλόριζο, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο βρίσκεται και φέτος στο Καστελλόριζο, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου από τις 22 έως τις 29 Αυγούστου 2021.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ στη Δημοτική Αίθουσα Μεγίστης, θα φιλοξενηθεί η έκθεση του ΕΙΜ “Το Αιγαίο στις Φλόγες”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Μητροπολίτη Σύμης, Χάλκης και Καστελλορίζου, κ. κ. Χρυσόστομο. Πρόκειται για μια έκθεση με αναπαραγωγές από τις συλλογές και το αρχείο Ιστορικών Εγγράφων του Μουσείου, με θέμα τον ναυτικό Αγώνα των Ελλήνων.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, επιμελητές του ΕΙΜ θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια για τους μικρούς Καστελοριζιούς. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους εικαστικά έργα χρησιμοποιώντας ως πρότυπα προσωπογραφίες και χαρακτικά με μορφές και σκηνές από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το φεστιβάλ εκτός από το διαγωνιστικό του πρόγραμμα και το πανόραμα θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μαθήματα για παιδιά και άλλα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://beyondborders.gr/

Επιμέλεια, σχεδιασμός, υλοποίηση έκθεσης: Άννα Κάνδια, Νατάσα Καστρίτη, Ρεγγίνα Κατσιμάρδου, Παναγιώτα Παναρίτη

Με τη συνεργασία των συντηρητών του ΕΙΜ: Νικολέτας Τασιούλη, Ελένης Κατσαδούρη

Ψηφιακές εκτυπώσεις: Μάρκος Κουτσουλάφτης

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Άνω των 18 ετών: 3€
Φοιτητές και άνω των 65 ετών: 1,50€
Ελεύθερη είσοδος: Κυριακές, 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου και 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.