"1821 απηχήσεις στο σήμερα": Η Ελληνική Επανάσταση στην Τέχνη και τη Λογοτεχνία

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διοργανώνει σειρά δράσεων με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διοργανώνει σειρά ποικίλων δράσεων υπό τον γενικότερο τίτλο "1821: απηχήσεις στο σήμερα". Στόχος είναι να προσεγγίσουμε με πρωτοτυπία και μέσα από ποικίλες μορφές τέχνης (λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, θέατρο κ.ά) την περίοδο της Επανάστασης, τα ιστορικά γεγονότα αλλά και την καθημερινότητα στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αι. και να διερευνήσουμε τον απόηχό τους στο σήμερα και στο αύριο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύγχρονοι δημιουργοί παρουσιάζουν έργα τους και συνομιλούν με το κοινό για την Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης, τα προβλήματα προσέγγισης μιας μακρινής ιστορικής περιόδου, την επίδραση της τέχνης και της λογοτεχνίας στη μετάδοση της ιστορικής γνώσης κ.ά.

Οι δράσεις του "1821: απηχήσεις στο σήμερα" θα αναπτυχθούν στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2021, στο χώρο του Μουσείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το site του Μουσείου (http://www.nhmuseum.gr/), τη σελίδα μας στο facebook (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - National Historical Museum) και να λαμβάνουν ενημερώσεις για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις του Μουσείου στο e-mail τους κατόπιν αιτήσεως τους και αποστολή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης επικοινωνίας τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (την ένδειξη "εγγραφή στο newsletter").

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Μόνιμη έκθεση: κανονικό 10 €, μειωμένο 5 €
Περιοδικές εκθέσεις: κανονικό 10 €,μειωμένο 5 €
Ενιαίο: κανονικό 15 €, μειωμένο 8 €
Ελεύθερη είσοδος: 2η Κυριακή κάθε μήνα (Νοέμβριο-Φεβρουάριος), 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου, 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.