Πνοές Ανέμων

"Περιβάλλον και Πολιτισμός 19-22 Οκτωβρίου 2017. Πνοές Ανέμων".       

 

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετέχει στο πρόγραμμα "Πνοές Ανέμων" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προβάλλοντας στη Μόνιμη Έκθεσή του τρία εκθέματα: τη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα με το ρόδο των ανέμων, το ακρόπρωρο από το μπρίκι "Άρης" του Ανδρέα Μιαούλη και το ομοίωμα του ίδιου πλοίου, προϊόν μικροναυπηγικής του 19ου αι.

Με αφορμή τα τρία αυτά κειμήλια θα μιλήσουμε "περί ανέμων" και θα δούμε τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η γνώση τους και η διαχείρισή τους στην ανάπτυξη της ναυτιλίας, του εμπορίου αλλά και της διακίνησης των φιλελεύθερων ιδεών του 18ου και 19ου αιώνα.

Μπροστά από τα επιλεγμένα εκθέματα, θα υπάρχει ξεχωριστή σήμανση. Επίσης, θα διανέμεται ενημερωτικό δίπτυχο που θα εισάγει τον επισκέπτη στην εποχή και στο ρόλο που έπαιξε η ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας στο εμπόριο αλλά και στη διάδοση των νέων φιλελεύθερων ιδεών του 18ου και 19ου αι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό 19, 20, 21 και 22 Οκτωβρίου, στις ώρες λειτουργίας του μουσείου.

Gallery

Έκθεση εικόνων

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Σεπτέμβριος - Ιούνιος
Τρίτη - Παρασκευή: 09.00-16.00
Σάββατο - Κυριακή: 10.00-16.00
Ιούλιος- Αύγουστος
Τρίτη - Κυριακή: 10.00- 16.00
Ώρα τελευταίας προσέλευσης: 15.30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Άνω των 18 ετών: 5€
Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη & Οικία και Ατελιέ Τέτση (Ύδρα): 4€
Φοιτητές και άνω των 65 ετών: 3€
Ελεύθερη είσοδος: Κυριακές, 25η Μαρτίου, 18η Μαΐου και 28η Οκτωβρίου
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ
Το Πωλητήριο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 09:00-16:00.